werksfeer

Herken jij dat ook dat je werkplezier zo bepalend is voor de sfeer van dat moment?

En wat is dat dan precies?

Wat ik eerder hoorde bij andere coachee en ook zelf wel heb meegemaakt is dat er geroddeld wordt op de werkvloer. Nou daar kan ik helemaal niet tegen. En ja nu hebben ze het over een ander, straks hebben ze het over mij hè ☹

Maar ook dat het stil valt als je binnen komt.

Dat je bang bent om fouten te maken want ja wat zullen ze dan over je zeggen?

Of wat ik ook heb meegemaakt was dat de troep gewoon was gaan lunchen en mij niet eens hadden meegevraagd. Knap lullig vond ik dat.

Of die ene collega, met die grote mond en die altijd een mening heeft overal over, waar je eigenlijk een beet bang voor bent. Je weet al dagen van tevoren dat je met haar moet werken en loop eigenlijk al een paar dagen te balen.

Herkenbaar voor jou?

En ja wat kun je daar nu zelf tegen doen?

  • Schrijf voor jezelf eens op wat jouw werkplezier kan beïnvloeden, dan heb je dat helder voor jezelf.
  • Kun jij zelf invloed hebben op die sfeer? Zo ja doe dit dan stapsgewijs. Steeds kleine stapjes zetten. Niet mee roddelen maar weglopen bijvoorbeeld of juist een heel gezamenlijk onderwerp erin gooien. Over het werk, TV of sport ofzo.
  • Voor jezelf opkomen. ALTIJD. Als ze jou vergeten mee te nemen met de lunch er gewoon wat van zeggen. En je weet zelf wel tegen wie je dat het beste kunt doen.
  • Humor gebruiken helpt ook vaak. Hè waren jullie mij vergeten? Of je had het toch niet over mij hè 😊 terwijl het stil viel toen je binnenkwam. Wat past bij jou?
  • Als laatste de tip, zie die ene collega die met die grote mond eens als uitdaging. Zij is jouw spiegel nm. Wat heb jij van haar te leren?Want laten we wel wezen, je laat één zo’n collega toch echt niet jouw werkplezier verpesten hè?

En ja is het echt niet meer werkbaar voor je? Krijg je stress van die klote sfeer. Kijk dan eens uit naar een andere baan.

Let wel: Je neemt jezelf mee hè. Dus mijn voorstel bij coaching, als er weer iemand binnen komt die zegt dat ze weg wilt, is zorg dat het op die andere werkplek niet kan gebeuren dat jij stress krijgt door zulke omstandigheden. Wat ga je daar anders doen?

En……. Ga sfeer proeven voor je aan de slag gaat. Vraag of je een dag mag meelopen op die afdeling. Dan voel je de sfeer direct en kun je met je nieuwe collega’s praten.

Dus…. Blijven of weggaan met beide kan ik je helpen. Wil je weten hoe? Boek dan een gratis en vrijblijvende online inzichtsessie: https://www.werkgeluk50plus.nl/aanmelding-gratis-online-inzicht-sessie/

 

Hartelijke groet,

Sija Dupré
Werkgelukcoach

PS: Ik heb over dit onderwerp ook een FBlive opgenomen: