Vandaag een ander blog dan anders. Vandaag ga ik met jou een casus bespreken waar ik zelf zo happy van werd dat ik het graag met jou wil delen 😊

Jaren geleden kwam er een coachee bij mij. Laat ik haar Mirjam noemen met de vragen:

  • Waarom ben ik ontevreden over bepaalde dingen?
  • Waarom is dat?
  • Wat is er voor nodig om het anders te willen
  • Wat is dat de prijs die ik er voor wil betalen?

Zij zei letterlijk “Ik ben ontevreden in mijn werk. Ik schaam me omdat ik mijn werk doe op een lager niveau dan ik kan”. Hoe kan ik weer werkgeluk krijgen in deze baan!

Door vragen te stellen en haar enkele opdrachten te geven tijdens het coachtraject kwam zij zelf tot het inzicht over haar huidige functioneren:

– De reële uitvoering van mijn werk doe ik (meestal) goed.
– Mijn leidinggevende en collega’s zijn erg tevreden over me.
– Ik ben een waardevolle aanvulling in het team.

Als ik op mijn geleerde niveau wil werken, wordt ook mijn verantwoording groter.
Dit zorgt ervoor dat ik vaker geconfronteerd word met prestatiedruk en stresslevel hoger wordt.

Die prijs wil ik niet betalen!

Een helder inzicht waar zij weer mee verder kon.

Na dit traject geeft Mirjam aan dat zij rustiger en tevredener op haar huidige werkplek is. Zij doet wat men van haar verwacht. Dat gaat haar makkelijk af. Ook is zij zich meer gaan focussen op haar hobby.

Dit was december 2017.

Nu bied ik mijn coachees ook altijd één of meerdere nazorgsessies aan.

Omdat ik gemerkt heb dat je soms gewoon weer terug kunt vallen in oude patronen. Met een nazorgsessie  kunnen we makkelijk terug grijpen naar het eerder geleerde. Soms heb je daar weer even een coach voor nodig. Helemaal niet erg. Dus ieder jaar zie ik Mirjam één of soms meerdere keren.

Afgelopen week had ik met Mirjam, op haar verzoek, weer een nazorg sessie. Zij gaf aan niet lekker in haar vel te zitten, zei zelf “ik zit mezelf weer lekker te saboteren”.

Met de vraag: Wil jij mij helpen?

Natuurlijk doe ik dat dan. Zij had zelf al een opzetje gemaakt waar zij aan wilde werken.

En….. het hele leuke was dat uit deze sessie kwam dat het werk prima was voor nu. De sfeer was goed, zij had leuke collega’s. Het werk minder uitdagend maar prima. Het loon goed zodat zij (als gescheiden 50-plusser) haar hypotheek kon betalen en alle vaste lasten en ook nog wat geld overhield voor eigen ontwikkeling en gezelligheid.

En…. Dat zij toe was om haar hobby uit te breiden en er voor open stond om haar producten te gaan verkopen.

Zo blij werd ik hiervan. In eerdere sessies hadden wij het hier al eens over gehad. Maar Mirjam zag hier tegenop.
– Wat zullen vriendinnen of collega’s ervan vinden?
– Welke prijs moet ik dan vragen?
– Krijg ik niet teveel reacties, misschien vind niemand het leuk wat ik doe?

Gelukkig kon zij daar nu beter mee omgaan en was trots op haar producten. En aangezien ik 12 jaar geleden die stap al zelf gezet heb kon ik haar wat adviezen geven. Want nee het hoeft niet direct groots worden aangepakt. via de KvK en alle moeilijke stappen, maar kan juist met hele kleine stappen gedaan worden.

Stap voor stap creëer je ook een pad.

Samen hebben wij gekeken welke kleine stappen zij op dit moment kon zetten. Stappen die haar geen angst gaven (nou ja, misschien een beetje oncomfortabel zijn), maar haar juist veel meer geluk in haar leven.

Zo heb ik dat zelf 12 jaar geleden ook gedaan. Gestart met coachen naast het werk. Mijn vaste salaris voor alle kosten en het coachen om meer gelukkig te worden in mijn leven.

Loop jij nu ook al een tijdje met een unheimisch gevoel?

Niet lekker in je vel, wat te doen met je baan? Is oké, maar kan ik dat vinden?

Kan het ook anders?

Waar word ik nou echt gelukkig van?

Als jij jezelf ook GELUK gunt, vraag dan een gratis, vrijblijvende, online sessie met mij aan. Dan geef ik je tips hoe jij jouw tij kunt keren. Klik op deze link om een gratis sessie aan te vragen: https://www.werkgeluk50plus.nl/aanmelding-gratis-online-inzicht-sessie/

Lieve groet,