Meer geld of meer vrije tijd? Dat is de vraag voor deze week.

Ik coach altijd op 3 pijlers: Werk(druk), karakter en gedrag, persoonlijke omstandigheden.

Juist deze pijlers zorgen er vaak voor welke keuze jij (durft) te maken.

Bij werk(druk) ervaar je veel werk en vaak onbegrip bij collega’s en leidinggevende.

Juist dan heb je meer behoefte aan vrije tijd in plaats van meer geld. Want geld geeft even plezier maar daar wen je ook weer snel aan en het vele werk of het werk wat je misschien niet leuk vind blijft. Dag in, dag uit.

Persoonlijke omstandigheden kan ervoor zorgen dat deze juist jouw keuze bepaald.

Je kan bijvoorbeeld relatieproblemen hebben of gescheiden zijn wat ervoor zorgt dat jij juist voor meer geld kiest.

Maar misschien ben je mantelzorger en heb jij juist meer behoefte aan vrije tijd.

Wat wil jij? Wat zijn jouw beweegredenen hierbij?

Karakter en gedrag is van andere orde.

Even kijkend naar mezelf.

Ik vond mezelf eigenlijk nooit echt ambitieus. Tot ik wel eens wat anders wilde doen. En ja dan zal je toch moeten omscholen. Dat in ontwikkeling zijn rond mijn 40e vond ik eigenlijk heel leuk. Toen mijn kinderen ook nog gingen studeren dacht ik dat ik dat ook wel eens zal kunnen. En ja toen ben ik nog een HBO Bachelor studie gaan doen. Echt super leuke jaren gehad en grote stappen in mijn carrière kunnen maken hierdoor. En juist de stappen zetten deed ik voor mezelf maar vond het ook fijn dat ik hier extra geld mee kon verdienen. Mooi voor mijn gezin en alle extra’s die wij hiervan konden doen.

Maar ik ben ook vrij perfectionistisch en een control freak waardoor ik stress ervaar. Juist na mijn burn-out heb ik enorme behoefte aan vrije tijd. Geen gerace meer voor mij. Lekker alleen dat doen wat ik nog leuk vind op mijn eigen tempo.

En jij? Wat herken jij hierin van jezelf?

Wat moet je en wat wil jij eigenlijk?

Deze drie pijlers zorgen er juist voor welke keuze jij wilt maken. Blijven of doorstappen.

Maar ook wanneer ervaar jij werkplezier? Ook dit hangt hiermee samen.

Vind je het moeilijk om voor jezelf dit allemaal te bepalen? Dan kan ik je helpen.
Wil je weten hoe?
Boek dan een gratis en vrijblijvende online inzichtsessie: https://www.werkgeluk50plus.nl/aanmelding-gratis-online-inzicht-sessie/

Hartelijke groet,
Sija Dupré
Werkgelukcoach50plusvrouw

PS: Ik heb over dit onderwerp ook een video opgenomen: