Als je me op social media volgt weet je dat ik vorige week naar een 3-daagse Business Boost Bootcamp ben geweest. Voor mij echt uit mijn comfort zone. Jullie denken misschien die Sija durft en doet alles ? Niets is minder waar ook ik heb mijn angsten en overtuigingen hoor. De meeste tackel ik wel, zoals deze. Want ik hou niet van grote groepen en drukte, nou bij zo’n 3-daagse met 250 (bijna allemaal) vrouwen is dat een enorm kabaal en heel veel prikkels voor mij en dan ook nog 2 overnachtingen, ook daar hou ik niet van. Maar…… juist uit mijn comfort zone gegaan en mezelf enigszins beschermd door geen kamer in het hotel te nemen maar een rustige B&B te huren voor 2 nachten, lekker in de natuur. Deze dagen stonden in het thema wensen – weten – waarmaken, die ik natuurlijk voor jullie vertaald heb van werkstress naar werkplezier.

Wat zijn jouw overtuigingen….?

Wat houdt jou eigenlijk tegen om jezelf te beschermen tegen jouw werkstress? Heb jij voor jezelf ook veel mitsen en maren en durf je eigenlijk niet voor jezelf op te komen? Of heb je misschien een hekel aan conflicten en heb je de overtuiging dat als jij voor jezelf opkomt er dan een conflict ontstaat op de werkvloer?

Wat is jouw grote wens?

Alles begint met een wens om dingen te veranderen waar jij ongelukkig van wordt. Want waarom doe jij de dingen waar je werkstress van krijgt?

  • Is het omdat het van je verwacht wordt? Hoort het echt bij je taken?
  • Is het omdat je collega’s het ook doen? Je doet het ook maar, alleen geeft het jou veel werkstress.
  • Is het omdat je het zo geleerd hebt?

Wel nu; pak pen en papier en ga eens schrijven. Kun jij 15 dingen opschrijven die je graag anders zal willen zodat jij geen werkstress meer ervaart? Ik heb deze oefening ook zelf gedaan en weet uit ervaring dat de eerste 10 nog niet zo moeilijk zijn, maar de laatste 5 echt vanuit je diepe zelf gaat komen. Vind je het moeilijk praat dan eens met een vriend of vriendin. Al pratende kom je vaak wel op de laatste 5.

Hoe kan jij die 15 dingen realiseren op jouw werkplek en op jouw manier? Jouw wensen hè, niemand rekent je eropaf als je ze opschrijft voor jezelf.

Je mag je lijst met mij delen, stuur jouw lijst eens naar mij toe via de mail zodat ik met je mee kan denken.

Door wie of wat laat jij je tegenhouden?

Wat houdt jou tegen? Kun jij dit benoemen voor jezelf? Welke grenzen laat jij overgaan door wie? Denk bijvoorbeeld eens aan ik durf geen feedback te geven, ik please mijn collega of leidinggevende maar weer als ze vragen mijn dagen te ruilen, ik hou niet van conflicten, ik durf geen nee te zeggen. Ik ken het als geen ander. Ook ik liet in de tijd voor mijn burn-out vaak over mijn grenzen gaan. Ik stond graag voor iedereen klaar en wilde het iedereen die bij mij werkte naar de zin maken. Kwam ik toch weer op mijn vrije dag of bleef ik uren langer omdat het een ander beter uitkwam. Ik heb er wel van geleerd, helaas kostte dat heel veel tijd en energie en maandenlang thuiszitten. Dit wil ik jou graag besparen ……

Welke 3 grote toleranties heb jij?

Schrijf een 3 grote toleranties van de 15 opgeschreven dingen op die er het meeste toe doen en jouw werkplezier echt vergallen. Het antwoordt zit dus echt in jou zelf. Kun jij zelfleiderschap toepassen? Anders blijf jij je hele carrière werkstress ervaren.

Als je niets doet gaat er dus niet veranderen

Geef jezelf de toestemming om het los te laten en je wensen mogelijk te maken. Wat heb jij daarvoor nodig?

Ik kan je helpen

Ik bied jou een gratis sessie aan om dit lijstje en jouw wensen samen te bespreken. Ik geef jou gratis tips om meer werkplezier te ervaren en jouw wensen mogelijk te maken. Dit Kan in mijn praktijk in Zwijndrecht en ook via Skype. Gratis sessie boeken