Rond je vijftigste is je leven veranderd. Eigenlijk iedere 5 jaar vind ik dat je leven veranderd. Soms kleine dingen in een natuurlijk verloop (kinderen studeren of de deur uit) soms grotere levensveranderingen (zoals het overlijden van een naaste, een reorganisatie op het werk of het krijgen van kleinkinderen).

Vaak ga dit gepaard met de vraag aan jezelf ’Wat ga ik doen met de rest van mijn leven?’

Natuurlijk kan ik deze vraag alleen zelf beantwoorden en jij ook. Wel kan ik jou helpen om de juiste vragen testellen die jou meer bewust maken van jouw antwoord.

Keuze maken!

Heel vaak heb je de neiging om de eerste de beste keuze die zich voordoet aan te nemen, wanneer je voor een belangrijke (of zelfs niet zo belangrijke) levensbeslissing staat.

Of je laat het op z’n beloop en laat de omstandigheden voor je kiezen. Geen keuze maken is ook een keuze namelijk 😊

Je kunt je voorstellen dat dit niet de beste manier is om uit het leven te halen wat je wilt.

De komende tijd ga ik je een aantal vragen stellen, die iedereen zich af en toe zou moeten stellen.

De antwoorden op deze vragen kun je dan gebruiken om beslissingen en acties uit te voeren.

Vandaag dus de eerste vraag.

Beantwoord hem voor jezelf, schrijf het op in een schriftje of stuur hem naar mij in een antwoord op deze mail. Ik beloof je dat ik elk antwoord zal lezen. Ik ga niet elke mail beantwoorden en ik ga je ook niet verantwoordelijk houden, maar soms is het gewoon uitspreken naar een ander heel helpend.

werkplezier50plus

Vraag 1: Wat vind jij werkgeluk?

Wees heel specifiek.

Is het voor jou alleen plezier hebben in het werk wat je doet?

Of

Wil je ook voldoening halen uit jouw werk?

Of

Wil je geprikkeld worden?

Of

Vind je sfeer heel belangrijk?

Of

Waardering van collega’s en leidinggevende?

Of

Een goed salaris?

Drie antwoorden

Probeer minstens drie antwoorden te bedenken op de vraag wat werkgeluk voor jou persoonlijk echt betekent en waarom.

Een van de grootste hindernissen voor werkgeluk is dat de meesten 50plus vrouwen nooit bewust onderzocht hebben wat dat voor hen betekent. En dat is waarschijnlijk ook veranderd in de loop der jaren.

Als je weet wat werkgeluk werkelijk voor je betekent kun je je keuzes makkelijker maken en er ook blij van worden. Het is niet goed of fout, het is jouw keuze en dat is goed voor dit moment.

Ga ervoor!

IETS NIEUWS: WANDELEND COACHEN

Ik ga ook wandelend coachen op thema. Dus gewoon één sessie van 1 à 1 ½ uur met een thema of vraag die jou tegenhoudt van werkgeluk.

Echt een 1 op 1 coaching sessie dus, maar dan lekker wandelend in het bos. Waarin ik jou de juiste vragen stel, tips geef waar jij weer mee verder kan.

Bij mij in het Develbos in Zwijndrecht.  Deze losse sessie doe ik alleen in juni en juli 2022 voor €75.- , normaal betaal je voor een sessie bij mij €150.-

Opgeven kan via de mail info@werkgeluk50plus.nl

Lieve groet,