Heb jij weleens de gedachte om maar te vluchten van je werkstress?

In mijn coachingsessies kom ik dit vaker tegen dat vrouwen vluchtgedrag vertonen.

 

Opleiding

Bijvoorbeeld bij het doen van een opleiding, steeds vaker gaan of moeten mensen vanuit de verpleging of verzorging tijdens het werk weer verder met leren om door te groeien. Dit is natuurlijk best zwaar. Ik spreek uit ervaring. Rond mijn 40e ben ik ook een hbo-bachelor opleiding gaan doen. 3 jaar lang op mijn vrije zaterdag naar school en heel veel studie en verslagen thuis doen. Naast mijn werk en mijn gezin en huishouden.
Wat veel terugkomt ook tijdens de opleidingen tegenwoordig is heel veel verslagen schrijven met hierin zelfreflectie. Dit doet echt iets met je. En ja je leert hier ook heel veel van ?
Tijdens de coaching hoor ik dan ook regelmatig dat vrouwen hier onzeker van worden. Ik zie een uitstekende verpleegkundige of verzorgende voor mij, die zelf ook weet dat zij haar werk goed doet.
Wil je dan vluchten om de opleiding maar niet te doen, terwijl je in je hart heel goed weet dat je jezelf graag verder wilt ontwikkelen. Met een verpleegkundige heb ik dan ook gekeken naar dat wat haar nu werkelijk tegenhoudt en met haar afgesproken dat zij nadat zij haar angsten onder ogen had gezien en het een weloverwogen keuze was om de opleiding niet te gaan doen het ook oké was.

Andere baan

Ook was er iemand die ik coachte en die had tijdens het coachtraject een andere baan gevonden. Prima natuurlijk. Alleen als je vlucht voor de situatie waar je niets aan hebt gedaan komt deze situatie later nog een keer op je pad. Je neemt jezelf namelijk altijd mee. Natuurlijk een andere teamleider en collega’s kan heel fijn zijn. Maar ja wat doe je als die teamleider weggaat en er komt een nieuwe die je hetzelfde gevoel geeft als degene in je vorige baan? Mijn advies is; kijk eerst goed naar jouw gedrag en jouw werkstress. Waar krijg jij werkstress van en hoe kunnen we dit samen aanpakken? Steeds in kleine stappen jouw gedrag aanpassen en wat gebeurt er dan? Met jou en met je collega’s? Want actie geeft reactie en hoe ga jij hier mee om of kruip je weer terug in je schulp.

Helpen

Ik vind het zo mooi om jou hiermee te helpen. Steeds die kleine stappen te zetten, te reflecteren en te groeien. In je kracht komen, niet vluchten maar gezamenlijk kijken hoe het ook anders kan. Zodat je met goede plus- en minpunten een juiste keuze maakt voor de volgende stap.
Wil je jouw werkstress een met mij bespreken kan dit in een gratis (skype) sessie. Hierin geef ik jou persoonlijke tips.

Ontspannen groet,
Sija Dupré