Op welke manier reageer jij op deze corona-crisis?

Er zijn 3 manieren waarop mensen reageren op een crisis, net als op werkstress eigenlijk.

Deze drie manieren zijn: vluchten of bevriezen of vechten.

#Vluchten in (teveel) eten, (Teveel) drank, doemdenken of juist ontkenning .

#Bevriezen in de machteloosheid, ik kan dit niet, ik weet dit niet, ik kan het niet overzien, ik weet niet wat ik moet doen . Je slaat finaal dicht en hebt een afwachtende houding.

#Vechten met kom maar op, ik weet nog niet hoe, maar ik ga de wereld mee helpen redden!

Juist in deze corona-crisis is vechten een goede mentaliteit. Doe je dit nog niet dan heb ik nu een boodschap voor jou:

GA VECHTEN!

Om jezelf uit te dagen, waar kan jij jouw kwaliteiten en talenten inzetten?  Als zorgprofessional heb je er velen.

Wat kan jij doen?

Alleen verlies jezelf hier niet in. Zorg dat je naast vechten nog voldoende energie overhoudt om te kunnen ontspannen. Zorg dat je niet opbrandt in deze crisis.

Zet jezelf alleen 100% in, bij dat waar je energie van krijgt en waar je invloed op hebt. Waardeer jezelf om elke stap die jij nu zet in het positieve en vergelijk jezelf niet met anderen.

Juist nu zijn er mogelijkheden voor iedereen.

Let wel: Accepteer alle problemen die jij niet kunt oplossen, die buiten jouw invloed vallen. Accepteer daarom dat niet alles door jou veranderd kan worden, hoe betrokken je ook bent of hoe verantwoordelijk jij je ook voelt.

Bekijk hier ook de FBlive over dit onderwerp:

PS: Heb je moeite met loslaten? Dan heb ik een waardevolle korte online training voor jou ‘Loslaten doe je zo! met een geweldig stappenplan om los te laten en te accepteren. Normaal € 37.- nu tijdelijk voor € 10.- Omdat ik ook graag mijn steentje wil bijdragen! Klik op deze link om je aan te melden: https://www.werkgeluk50plus.nl/loslaten-en-accepteren-training/