Vind jij genieten in de vakantie ook zo moeilijk?

Ik vind het plannen van een vakantie altijd een reuze moeilijke keuze.  Wordt het een niets doen vakantie met zon, zee en strand of gaan we juist cultureel doen en wat steden bezoeken, naar de jungle misschien of gewoon lekker thuis blijven? Het lukt mij vaak niet om te ontspannen als ik met vakantie ga of ben. Het liefst ga ik gewoon een paar dagen weg, dat mag van alles zijn, heel divers dan lukt het mij wel om bij de dag te leven. Hierbij mijn tips om ontspannen te worden tijdens de vakantie op reis of thuis.

4 tips voor een ontspannen vakantie

1. Verwacht niet te veel.
Vaak wordt er gedacht dat alles leuk moet zijn in de vakantie. het land moet aan alle verwachtingen voldoen, de accomodatie en alle mensen er omheen moeten aardig en gezellig zijn. Helaas gaat dit vaak niet allemaal lukken. Verwacht dus niet teveel dan kan het ook niet tegenvallen.

2. Laat los.
Alles is zo goed mogelijk van te voren geregeld. Laat het los dat je misschien iets vergeten zal zijn. Op de meeste bestemmingen is van alles te koop en zo niet kijk dan hoe creatief je kan zijn zonder dat vergeten ding. Wees ontspannen en spontaan. Als je dit kan zijn voel je jezelf ook vrolijker en vrijer.

3. Neem geen problemen mee.
Laat de problemen daar waar ze horen. Vaak op het werk of op andere plaatsen. Kan je ze niet helemaal parkeren probeer er dan eens objectief naar te kijken. Gun jezelf iedere dag een kwartiertje om dit te doen, parkeer het probleem dan weer en geniet van je vakantie.

4. Geniet van het moment.
Vakantie is de tijd om te genieten.  Doe dit bewust en geniet van het moment en de mensen om je heen. Denk niet aan de toekomst of het verleden. Leef in het hier en nu, van dag tot dag. De dagen zijn eenvoudig en je hoeft je maar om weinig dingen druk te maken. Het is dus veel eenvoudiger om te genieten van je leven.

Op welke wijze jij dus je vakantie invult, ontspan en laat de dagen over je heen komen.
Neem het allemaal niet zo serieus. Er moet niets er mag van alles.

Hoe ontspan jij tijdens de vakantie?

Noem in het commentaarveld hieronder enkele aanvullende tips.

Als dit artikel interessant is voor mensen in jouw netwerk, wil je het dan ‘delen’ door op één van de social media knoppen hieronder te klikken?