Over mij

Mijn missie is: Om jou, de werkende vrouw in je baan of eigen onderneming/praktijk, te begeleiden naar weer of meer plezier!

Wie ben ik?

Mijn naam is Sija Dupré en ik ben werkgelukcoach.

​​In 2010, na mijn HBO Bachelor Management studie (ik was midden veertig), met als specialisatie psychologie en coaching. Besloot ik naast mijn baan in het ziekenhuis (waar ik 30 jaar heb gewerkt) om ook als coach te gaan werken in het ziekenhuis en in mijn eigen praktijk.

​Helemaal happy was ik met deze stap, het voelde ontzettend goed.

Eerst begon ik als werkstresscoach.

​​Na mijn HBO Bachelor Management studie (ik was midden veertig), met als specialisatie psychologie en coaching. Besloot ik naast mijn baan in het ziekenhuis om ook als coach te gaan werken in het ziekenhuis en in mijn eigen praktijk.

​Helemaal happy was ik met deze stap, het voelde ontzettend goed.

50plus en wat wilde ik nog doen aankomende werkzame jaren?

Ik onderzocht voor mezelf de volgende punten:

 • Ja ik wil zeker nog 15 jaar werken
 • Mijn zonen zijn inmiddels de deur uit en hebben mijn persoonlijke zorg veel minder nodig
 • Mijn ouders zijn inmiddels overleden
 • Mijn functie voelde niet meer uitdagend
 • Ik voelde me futloos en was vaak moe
 • Ik dacht na over andere interne functie of
 • Echt die stap zetten als ondernemende coach

Ik moest heel veel van mezelf, en heb mezelf ook een jaar de tijd gegeven, om na te denken over de volgende stap.

 

Toen werd ik 55 jaar

​De vraag kwam steeds weer naar boven; blijf ik als coach werken naast mijn baan? ​​Er kwam weer een reorganisatie aan. Dus wat ga ik doen? Als ik nu niet de stap ga nemen om voor mezelf te gaan beginnen, ga ik het waarschijnlijk nooit meer doen.

​Ik heb mezelf een jaar gegeven om te onderzoeken waarom ik dit wel of niet zal gaan doen. Ik werk toch graag in een team en financieel moest ook e.e.a. doorgedacht worden.

​​Jammer dat ik geen coach kende die mij hierin kon begeleiden. Vaak gaat het dan direct om loopbaan coaching en het ging om mij! Om mijn gedachtes en gevoelens op een rijtje te krijgen. Over mijn mitsen en maren.

​In 2019 zette ik de grote stap! Ik ga voor mezelf beginnen!

​Echt een goede stap voor mij persoonlijk en mijn ontwikkeling.

Wil jij eens met mij sparren over jouw mogelijkheden? Dat kan in een gratis, online inzichtsessie van 30 minuten. Dan geef ik jou minstens 3 persoonlijke tips.

Daarna ging ik door met mezelf ontwikkelen. Dat heb ik mijn hele leven eigenlijk al gedaan. Heerlijk om nieuwe dingen te leren, en nog leuker om die ook weer door te geven aan andere vrouwen.

Ik hou ervan!

Al enige tijd ben ik geïnspireerd geraakt door gebruik van mijn intuïtie. Waarom luister ik hier te weinig naar? Ik als HSP-er (hoog sensitief persoon).
Natuurlijk wist ik dat ik dit al op jonge leeftijd (hoewel men toen sprak over gevoelig meisje i.p.v. HSP 😊), ik wilde het niet en op mijn 16e heb ik het diep weggestopt. Ik moest er niets van hebben en het belemmerde mij juist in mijn ontwikkeling. Vond ik toen hè.

Tijdens mijn burn-out rond mijn 50e werd ik hier weer mee geconfronteerd en kon ik het wel aangaan. Vervolgens heb ik een cursus afgerond ‘meditatieve- en intuïtieve ontwikkeling’. Zo mooi wat dat weer met mij gedaan heeft.

Voor en tijdens die cursus kwamen er toevallig, toeval bestaat niet hè, ik was er precies aan toe, drie vrouwen op mijn pad. Zij hadden alle drie een eenmanszaak, 2 van hen zelfs naast hun baan, net als ik 8 jaar gedaan heb, en vroegen mij hen te helpen met de opbouw c.q. doorgroei.

Maar zei ik, ik ben geen businesscoach hè.

Mijn missie is echt werkplezier!

Natuurlijk mag jij dat ook hebben als éénpitter, ondernemer of ondernemende hobbyist!

Waarna ik een schitterend programma gemaakt heb die echt van binnen naar buiten werkt.

Te beginnen met jouw kernwaarden. Ja die zijn echt belangrijk, weet ik inmiddels.

Want weet je ik heb zelf wel 4 businesscoaches gehad. Veel mooie ervaringen opgedaan, daar niet van. Die ik natuurlijk ook weer gebruik in mijn nieuwe programma 😊

Alleen werkt het niet om dingen 1 op 1 over te nemen van een ander.

Dus ook in dit programma werk ik met mijn werkplezier-model met de drie pijlers:

 • Werk
 • Gedrag en karakter
 • Persoonlijke omstandigheden                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Want echt het werkt niet als je een ander nadoet, terwijl jij een ander karakter hebt en jouw persoonlijke omstandigheden ook heel anders zijn. Waar je ook werkt en wat je ook doet!

​​Herken jij dit ook?

Wil jij net als ik weer…….

 • Werkplezier krijgen?
 • Meer energie krijgen?
 • Trots zijn op jezelf?
 • Je huidige baan, onderneming of praktijk onder de loep nemen of?
 • Van jouw hobby je werk maken? (kan ook naast je baan hè)
 • Je gelukkiger gaan voelen, meer zelfvertrouwen krijgen en kunnen loslaten?
 • Meer willen in plaats van moeten?

Dan kan ik jou helpen!

Het maakt mij dus niet uit in welk werk jij meer plezier wil krijgen.  ​​Jou wil ik heel graag begeleiden naar werkplezier en een leuker leven.

​​Hoe kan jij leren omdenken, zelfvertrouwen krijgen of loslaten? De angst voor veranderingen of falen in de ogen kijken. ​​Dingen die jezelf hebt aangeleerd, of die jou zijn aangepraat door ouders, leraren, partner, collega’s of leidinggevende maar die je nu nog steeds belemmeren, gaan aanpakken en je brein nieuwe ervaringen laten krijgen. Zodat jij weer plezier krijgt in je werk, onderneming of praktijk en in je leven!

​Daar wil ik je in meenemen. ​​Je hoeft niet zelf alleen te worstelen. ​​We kunnen het samen doen.

​​Ik ben die onafhankelijke buitenstaander die jou de juiste vragen stelt, om dromen en wensen om te zetten in actiepunten voor werkplezier. ​

Wat ik nog meer over mijzelf kan vertellen

Sija Dupré

Ik ben getrouwd met Jan en heb 2 volwassen zonen.
Ik heb twee leuke honden, Scott de bruine flatcoated retriever en een ondeugende standaard ruwharige teckel, de we de naam Sjoerd hebben gegeven.
Ik hou enorm van tuinieren en wandelen in de natuur met de honden maar ook met jou, als jij graag wandelend gecoacht wil worden.
Ook organiseer ik regelmatig mindful wandelingen in het Develbos in Zwijndrecht.

Wil jij ook weer gewoon gelukkig zijn?

Weer met plezier kunnen werken in je baan, eigen onderneming of praktijk?

Ik weet hoe het werkt, want jouw verhaal is mijn verhaal. Ik heb het alleen leren ombuigen; met hart en ziel leven en met hart en ziel werken. IN BALANS. Met genoeg energie voor beide delen. Weer gelukkig zijn met plezier in je werk. En ik ga jou tips geven hoe ik dat gedaan heb.

Ja! Ik wil een gratis online inzichtsessie!