Voor als je nee wilt leren zeggen op het werk of daarbuiten, zodat jij meer werkplezier hebt en je meer energie en tijd overhoudt, zelfs als je bang bent voor confrontaties.

Nee zeggen is de manier om voor jezelf op te komen.
Leer hoe jij op het werk (maar natuurlijk ook daarbuiten) stap voor stap nee kan zeggen op een manier die bij jou past.
Waarbij jij respectvol bent naar de ander en zij ook respect krijgen voor jou.

 

Want hoe vaak heb jij ja gezegd, terwijl je eigenlijk niet wilde?

  • Je hebt een leuke werkplek.
  • Het werk spreekt je aan, je collega’s zijn over het algemeen aardig.
  • Je hebt soms zelfs plezier op je werk. Afhankelijk van met welke collega je werkt en of de leidinggevende weer van alles wilt veranderen.

Dan opeens kan die collega, waar je eigenlijk een beetje bang voor bent, weer heel dominant uit de hoek komen. Zij stelt je dan zo direct een vraag dat je zomaar weer ja hebt gezegd op iets waar je helemaal geen zin in hebt. Een ruiling van je werkdag, een extra taak erbij of project wat je niet ligt.

En dan had je zo graag de moed en het zelfvertrouwen om nee te durven zeggen. Je ziet echt niet voor je hoe jij dat kan doen. Je hebt geen zin om de sfeer te verpesten, loopt vaak toch al op eieren als je met deze collega werkt. En heel eerlijk ben je ook bang voor de confrontatie met haar. Zij is zo direct en heeft altijd haar woordje klaar. Je hebt het best wel eens geprobeerd om er tegen in te gaan, zeker als er werd geroddeld over een collega die er helemaal niet was vandaag. Toch hield je je mond, je voelde je te onzeker en ging maar gauw weer aan je eigen werk.

Als je er aan denkt om nee te durven zeggen, voel je het zelfvertrouwen al stijgen. Weet je dat je voor jezelf kan staan en ook voor een ander. Alleen ben je bang dat je het toch niet durft. Je houdt niet van een slechte sfeer, je hebt geen zin in gedoe of het nou op het werk is of thuis of met je vriendinnen.

 

Wat houdt jou tegen om nu werkelijk NEE te gaan zeggen?

Als ik kijk naar de vrouwen die ik heb mogen coachen in het NEE leren zeggen, dan zie ik een aantal overeenkomsten.

  • Het allerbelangrijkste is wel willen durven om NEE te zeggen!
  • Het zelfvertrouwen willen hebben.
  • Ervaringen van vroeger die hen tegenhoudt.

Terwijl je in gedachte dit allang achter je hebt gelaten. Binnenshuis voel je je veilig en kun je her wel. Buitenshuis blokkeren een hoop overtuigingen je. Wel willen met heel je hart, maar niet durven vanuit het ego, de gedachten.

Ik kan nog veel meer overeenkomsten opnoemen, ik zal er nog eentje delen:

Veel van de vrouwen die ik gecoacht heb, willen wel NEE kunnen zeggen, maar laten zich afschrikken door het idee dat zij dan het onderwerp van de roddel worden. Staan voor zichzelf maar ten koste van wat? Maar dat is vaak niet de kern, waarom de gecoachte vrouwen die ik help, het leren NEE zeggen toch overwegen.  Zij willen gewoon niet meer over zich heen laten lopen. Weg met die onzekerheid!

Ik heb de online coaching gedaan “ durf ja te zeggen tegen jezelf”
Hierbij krijg je 3 weken dagelijks een training/ overdenking en opdracht waarmee je aan de slag gaat. Je start met een live ( via zoom) gesprek met Sija dan halverwege en aan het einde heb je weer een coachinggesprek.
Ik heb het persoonlijke hiervan als erg prettig ervaren en ik kan het echt iedereen aanbevelen die geen nee durft te zeggen en daardoor zichzelf voorbij loopt.

 
Jolanda van de Water

Planner

Hoe zou je het vinden als je:

  • Stap voor stap leert hoe je NEE kan leren zeggen? Een training die jou stap voor stap leert om meer zelfvertrouwen te krijgen, terwijl je toch respectvol omgaat met die ander. Waarbij je ook weet dat je meer tijd en energie overhoudt voor jezelf. Met als bonus een leukere vrouw te zijn voor je directe omgeving.
  • Leert hoe jij NEE kan zeggen 1 op 1 tegen je collega of leidinggevende en ook in een teamsessie met elkaar. Zodat je zonder problemen voor jezelf kiest en dat is zeker niet egoïstisch.
  • Zonder jezelf te verliezen, jij bent jij en jij bent oké. Je hoeft niet heel erg te veranderen alleen weer terug te gaan naar de kern van jouw gedrag en karakter, zodat je weer met plezier kan werken met alle collega’s.

 

 

Na 3 weken al NEE kunnen zeggen?

Met de online coaching en training “Leer Nee zeggen zonder schuldgevoel” ga jij direct aan de slag om aan de hand van drie eenvoudige modules je aan te leren om dit respectvol te kunnen.

Leer in 3 weken respectvol nee zeggen, zonder schuldgevoel

JA! ik meld mij aan voor deze coaching met online training

 Eerste module: Inzicht en bewustwording

Wanneer zeg jij ja tegen die ander en waarom? Herinner je je uit het verleden al dat je geen nee durfde te zeggen? Heb je een eerdere ervaring dat je wel een keertje nee zei en dat het helemaal uit de hand liep? Komt het vanuit je opvoeding?

Even terugkijken en diepdiven voor we kunnen bouwen op jouw fundament.  We gaan van iets negatiefs naar een positieve mind toewerken.

Tweede module: Transformatie

Hierin ga je leren hoe jij nee kunt leren zeggen. Hoe je dit vanuit de ik-vorm doet en kort en bondig kunt maken. Dat je het recht hebt om nee te zeggen en niemand een verklaring schuldig bent.

“Tijd is het meest kostbare dat je hebt, denk daarom goed na over hoe jij hem invult”

Het besef creëren dat je nee zegt tegen een vraag en niet tegen de persoon zelf en hoe je dit respectvol kunt doen.

 Derde module: Dat eeuwige schuldgevoel leren loslaten

Het schuldgevoel dat je het niet goed doet of hebt gedaan, kun je je hele leven achtervolgen. Wat is de oorzaak van het schuldgevoel dat jij draagt? Elke keer als je het gevoel van schuld voelt ervaar jij geen geluk en ben je om die reden niet je beste zelf. In deze module ga je leren van je fouten en jezelf vergeven zodat je meer (werk) geluk gaat ervaren en in de toekomst betere keuzes kunt maken. Met zelfwaardering en zelfliefde.

Iedere module duurt 5 dagen. 5 dagen lang een mail met video en opdracht in je mailbox. Tussen de modules zit 2 dagen rust om te overdenken.

Ik vond het een leuke, leerzame cursus: leren nee zeggen met respect voor de ander en liefde voor jezelf. Het blijkt voor mij best wel een “ding”. Al heel gauw zeg ik “ja”. Vooral zonder nadenken en eigenlijk is dat niet met respect voor de ander. Want wat heeft de ander er nu aan dat je ja zegt en nee doet? Dat was een behoorlijke binnenkomer. Dankzij het feit dat Sija mezelf liet nadenken over “nee zeggen” kwam ik erachter hoe dat bij mij in zijn werk gaat. Leuk om te horen dat bij de andere cursisten anders was: geen mens is hetzelfde, blijkt maar weer.

Alie Bruins

Aan het einde van deze training heb jij kunnen inzicht in jezelf en kunnen oefenen met de voorbeelden die ik je hebt aangereikt of die je zelf hebt ontdekt voor jouzelf. Heb jij meer zelfvertrouwen ontwikkeld om nee te kunnen zeggen en wel jezelf gebleven. Vanuit de kern, jouw kern. Heb je meer energie, rust in je hoofd en tijd voor over om de dingen te doen die jij wel leuk vindt.

We starten samen met het neerzetten van een sterke basis

Want ik weet als geen ander dat je graag wil starten en een goed voornemen hiervoor hebt en dat je daarna verzandt in de waan van de dag. Natuurlijk ga je niet altijd nee zeggen, alleen als je voelt dat het nu wel moet. Dat je nu voor jezelf mag kiezen, dat die andere afspraak ook heel belangrijk is voor jou.

Daarom starten we met een online coachsessie van 30 minuten. 1 op 1 zodat we samen kunnen spreken over wat jou kan belemmeren. Hoe jij het beste de training kunt volgen. Dit kan voor iedereen anders zijn.  En dan nadat je op weg bent halverwege de training plannen we opnieuw een 1 op 1 onlinesessie. Dan heb je de eerste module gedaan, inzicht gekregen in jezelf en kun je dit met mij afstemmen. Ook heb je dan al een kleine stap gezet in het doen van nee zeggen en bespreken we waar jij tegenaan bent gelopen en hoe dit ook anders kan. Vervolgens plannen we aan het einde van de training nogmaals een online 1 op 1 sessie in. Je hebt de hele training dan online gevolgd en veel kunnen uitwerken en uitproberen zodat we kunnen bespreken hoe jij jouw focus kunt houden. Welke valkuil je al voorziet en hoe je deze kunt teckelen. Al je vragen kan je bij mij kwijt.

Dit is dus geen “Doe het zelf” online training. Uit eigen ervaring weet ik namelijk wat er terecht komt van het volgen van een online training op eigen houtje. Meestal niet zo veel 😉 En dat vind ik zonde. Zeker omdat het belangrijk is dat jij het zelfvertrouwen opbouwt om nee te kunnen zeggen als je voelt dat jij dat nu nodig hebt. Daarom help ik jou persoonlijk 1 op 1 in drie sessies, zodat jij kan gaan staan voor jezelf en voor een ander.

Wie ben ik?

Mijn naam is Sija Dupré en ik coach vrouwen (meestal 50plus) hoe zij meer inzicht, zelfvertrouwen en energie kunnen krijgen, zodat zij weer of meer werkplezier krijgt en trots zijn op hun leeftijd en ervaring.

Door mijn ervaring in het ziekenhuis, waarvan 15 jaar als medewerker en 15 jaar als leidinggevende en mijn ervaring als coach in het ziekenhuis (2010-2018) met een eigen praktijk sinds 2010, weet ik precies wat er nodig is om als (50plus) vrouw voor jezelf op te kunnen komen. Nee te leren zeggen als dit nodig is om niet ten onder te gaan aan alle ballen die je in de lucht houdt.

Mijn doel is dat jij meer zelfvertrouwen krijgt en plezier in het leven en je werk, zodat je kunt loslaten wat jou niet helpt en trots kunt zijn op wie je bent geworden.

Sinds 2021 richt ik me volledig op het ondersteunen van werkgeluk. Ik ben er namelijk van overtuigd dat iedere (50plus) vrouw zichzelf meer mag waarderen en zelfvertrouwen mag hebben zowel op het werk als daarbuiten om meer werkplezier te krijgen en te houden waardoor zij ook daarbuiten een leuker mens is voor omgeving en zeker ook voor zichzelf.

Alleen geloof ik niet dat iedere coach zomaar alle vrouwen kunt trainen. Daarvoor is inzicht nodig, ervaring met kinderen, mantelzorg, werken met collega’s en alle uitdagingen van lichamelijke en psychische aard die je op je 50e op je pad hebt gekregen en doorleefd.

Inmiddels heb ik al vele vrouwen geholpen met hun werk en leven weer op de rit te krijgen, zodat zij trots zijn op zichzelf, hun ervaringen en het onzekere om te zetten in zelfvertrouwen.

Ik houd van simpel, dus leg ik iedere dag in een video uit wat de opdracht inhoudt met voorbeelden erbij die ikzelf ook heb gedaan. Ga oefenen en bespreek daarna met mij hoe jij het ervaart.

Veel gestelde vragen

Hoeveel tijd ben ik gemiddeld per week kwijt met deze training?
Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Dit hangt o.a. af hoe snel je de training wilt doorlopen. Je krijgt iedere dag een mail van mij met video en opdracht. Deze kun je iedere dag doen dan kost het iedere dag een uurtje, afhankelijk van jouw inzichten natuurlijk. Maar je kan ook om de 2 dagen een opdracht doen of 1x per week.

Is het een mogelijk om de training niet dagelijks te doen?
Dat is geen enkel probleem. Dus je kunt zelfs een weekje op vakantie als je dat wilt. De modules blijven 1 jaar toegankelijk. Deze kun je dus ook op een later moment terugkijken.

Is het een probleem als ik de 1 op 1 coachsessies later plan?
Ook dat is geen probleem. Al raadt ik wel aan om regelmatig de 1 op 1 sessie te doen anders verval je misschien weer in je oude gedrag en juist mijn motivatie en inspiratie geeft dat je doorzet.

Kan ik ook in termijnen betalen?
Ja, dat kan. Bij betaling in 2 termijnen betaal je direct de 1e termijn.  Halverwege de training betaal je de rest. Ik vraag je wel via de mail een bevestiging dat je de volledige training betaald.

Hoe lang houd ik toegang tot de training?
Binnen 2 dagen na betaling krijg je de eerste mail in je mailbox. Je houdt 1 jaar toegang tot de modules. Je kunt dus de modules zo vaak bekijken als je wilt in dat jaar.

Heb je nog andere vragen of wil je even overleggen of deze training voor jou is, mail dan even naar info@werkgeluk50plus Ik neem z.s.m. contact met je op.

Tijd om actie te ondernemen voor het te laat is

Jouw investering slechts € 247,- voor 3 online coachsessies en 3 weken lang een online training incl. video en opdracht in je mailbox!

 

Je gaat weer genieten van je werk en je leven!

JA! ik meld mij aan voor deze coaching met online training