Op woensdag 5 maart heb ik de workshop mindfulness:  “Word je eigen beste vriend”  van Gijs Jansen gevolgd. Bij uitgeverij Thema vallend onder Schouten en Nelissen in Zaltbommel.

Gijs Jansen heeft o.a. onderstaande boeken geschreven:

droomt Gijs Jansen omarm jezelf Gijs Jansen Loslaten Gijs Jansen

Aandachtpunten die ik zelf zal gebruiken in mijn dagelijks leven en die ik ga meenemen in mijn nieuwe workshop zijn:

  • Al je angstige gedachten horen bij jou en mag je denken;
  • Ga een baldadige relatie aan met je verstand;
  • Verbeter de relatie met jezelf;

Lijden ontstaat door TAAL, je gaat nadenken over het verleden of piekeren over de toekomst waar je bang voor bent. Taal (woorden blijven hangen in je brein). In de praktijk gaat het leven zoals het gaat, je hoeft niet altijd controle te hebben, neem wat ruimte en vrolijkheid. Taal kan ook heel manipulatief zijn, hoe typeren wij onszelf? Ons zelfbeeld bestaat dus uit gedachten, gedachten zijn niet echt. Je hebt namelijk gedachten, je bent ze niet. Je kan je gedachten feitelijk maken, speel er mee, hou ze voor de gek.

Verklein niet de dingen waar je last van hebt, maar vergroot de dingen die je leuk vindt, vind ik voor mezelf ook een hele goede.

Wat me ook erg aansprak was het volgende: we leven in een feelgood maatschappij; pijn wordt lijden doordat we de pijn niet mogen hebben van onszelf en van onze omgeving. Laat los en accepteer. Wordt het niet eens tijd voor wat meer vriendelijkheid en compassie voor jezelf?

Het was een hele inspirerende workshop. Ik heb hierdoor enorm veel energie gekregen om naar mezelf te kijken en dit graag met andere te gaan delen in een nieuwe workshop. Samen met de persoonlijke mindfulness manieren voor je dagelijks leven van SoChicken heb ik een heleboel nieuwe ideeën. Let op mijn website en nieuwe workshops.