Dat is de titel van mijn tijdelijk besloten FB-groep.

Ontstaan van de titel

Iemand die mij volgt vroeg of ik een boek kon aanbevelen. Mijn antwoord was nee, dat vind ik nm. heel erg moeilijk. Iedereen is anders en iedereen leest en leert op een andere manier. Als ik jou niet persoonlijk gesproken heb blijft het zo gissen voor mij. 

Toen kwam het afscheid van twee collega’s van mij. Twee mannen, dus ik op zoek naar een cadeautje dat past bij hen en waar zij mijn persoonlijkheid in konden terugvinden. En ja hoor liep ik tegen een heel leuk, klein boekje aan: “Ontstressen voor Dummies”. Echt een superleuk boekje die je vanuit het ontstaan van stress meeneemt naar RUST. Een leuk cadeautje voor iemand die regelmatig stress ervaart. 


Terug naar het ontstaan van de titel van de groep. Eén van de hoofdstukken heet ‘Klaar voor minder stress” en ja hoor daar pingde het in mijn hoofd. Dit moet de titel worden van mijn tijdelijk besloten groep. (Mijn eigen doel voor 2019) Ik merk dat mijn volgers minder durven te reageren op mijn bedrijfspagina omdat deze openbaar is en iedereen hun reacties kunnen lezen. 

​​Vandaar deze groep. Veilig en besloten zodat alleen de groepsleden jouw vragen kunnen lezen. En iedereen heeft haar eigen worsteling zodat wij elkaar ook kunnen helpen.

Lichamelijke klachten

Weet jij eigenlijk dat stress op lange termijn ook levensbedreigend kan zijn? Een hartinfarct, hart- en vaatziekte en hoog cholesterol kunnen allemaal voortkomen vanuit stress. Uit ervaring weet ik dat. Ik kwam zelf ook bij een cardioloog terecht door mijn stress. Verder kun je een enorme spierspanning krijgen, die vervolgens migraine kan geven of pijn in je rug. 

Stress is besmettelijk

Weet jij dat stress ook besmettelijk is? Uit onderzoek is gebleken dat 91% van de kinderen, met ouders die gestrest zijn, zelf ook stress ervaren. Doordat de sfeer thuis niet goed is, ouders geïrriteerd zijn of ruzie zoeken.  
​​
Stel jouw doel

Wat wil jij veranderen in 2019? Waar wil jij aan gaan werken? Kom in actie! Meld je aan! gratis deel ik al mijn kennis met jou. Iedere dag ben ik in de groep aanwezig. Hetzij met een FB live om een thema te bespreken, per week een ander thema. Hetzij om advies te geven, tips te delen of vragen te beantwoorden. 

Ben jij klaar voor minder stress?

Meld je dan nu aan bij de gratis besloten FB groep: https://www.facebook.com/groups/Klaarvoorminderstress/


In het filmpje heb ik een paar voorbeelden genoemd, vind je het moeilijk om een doel te stellen, kijk dan even het filmpje.
 
Ik wens jou prettige en heel ontspannen feestdagen toe. 


Sija Dupré 
werkstresscoach

P​​S: Is nee zeggen jouw issue? Dan geef ik in januari een workshop ‘Voorkom een Burn-Out, Leer NEE zeggen’. Kijk even op deze website pagina naar de data. Zowel online als offline mogelijk!