Ben je er ook trots op?

Vorige week weer een heel mooi traject afgerond van het online programma ‘Leer NEE zeggen zonder schuldgevoel’.
Hier zitten ook 3 online coachsessies met mij bij. En natuurlijk gaan we dan ook de diepte in.

Want ja, waar komt het vandaan dat jij geen NEE durft te zeggen?

Bij deze dame kwam het echt van vroeger. Zij was de domste thuis vertelde ze. Dat had haar moeder ooit tegen haar gezegd.
Ben je daar bijna 60 jaar en speelt dit nog steeds door je hoofd. Geen zelfvertrouwen kunnen opbouwen en je altijd minder voelen dan een ander. Want ja jij bent de domste. …..

Dan ga je natuurlijk pleasen om maar te laten zien dat je best aardig bent en alles op je bordje laten dumpen op het werk.
Helaas staat een burn-out dan echt een keertje op je stoep!

Zo jammer vind ik dat.

Toverstokje

Natuurlijk of helaas eigenlijk heb ik ook geen toverstokje om jou direct alle zelfvertrouwen van de wereld te geven.

Wel kan ik met vragen stellen jou zekerder van jezelf maken en daarbij kom ik op de titel van dit blog

Ken jij jouw kwaliteiten?

Ik gebruik ze vaak in mijn coachtrajecten.
Schrijf eens 10 kwaliteiten van jezelf op en als je durft vraag er dan ook eens 10 aan je partner, vriendin of (volwassen) kinderen. En als je echt een beetje lef hebt, maar eigenlijk bedoel ik als je echt aan meer werkplezier wil werken vraag er dan ook eens 10 aan je collega’s en je leidinggevende.

Zo mooi wat er dan uit komt.

En echt waar dit doet iets met jouw zelfvertrouwen!

Want ieder heeft zijn eigen kwaliteiten en die worden echt niet altijd uitgedrukt in schoolresultaten en diploma’s hoor.

Dus wat is dom?

Ieder is uniek!

En ieder heeft zijn eigen kwaliteiten en als je die weet sta je direct sterker in het leven en in je werk.

Sterker nog….. Ik ging het op een gegeven moment gebruiken op het werk. Als het dan over een taak ging waar ze nog iemand voor vroegen, dan zei ik… Helaas dat is niets voor mij, ik heb andere kwaliteiten 😊

En een lucht dat het mij gaf.

En een zelfvertrouwen dat ik daardoor heb gekregen!

Want ja alle oefeningen en opdrachten die ik aan mijn klanten geef die heb ik zelf ook gedaan natuurlijk. Vooral in mijn HBO opleiding psychologie en coaching gingen we nog al eens de diepte in. En ja, dat vond ik ook heel confronterend, juist daarom kan ik jou zo goed doorvoelen en begrijpen hoe moeilijk jij het hebt als je geen zelfvertrouwen hebt en geen NEE durft te zeggen op het juiste moment.

Lief zijn voor jezelf is rete moeilijk, vertel mij wat.

Maar als je eraan begint……… zal je er heel veel plezier in je werk en in je leven voor terug krijgen.

Ik help je hier heel graag mee!

Lieve groet,

PS: Herken jij iets in dit blog? Laat het me dan onderstaand weten!

PPS: Wil jij ook meedoen aan de online training ‘Leer NEE zeggen zonder schuldgevoel met 3 online coachsessies met mij? Kijk dan op mijn website voor meer info en om je aan te melden: https://www.werkgeluk50plus.nl/online-workshop-leer-nee-zeggen/