Deze week plaatste ik het stuk van Jelle Hermus van SoChicken over loslaten.

Hierin ging hij ook in op verwachtingen. En eerlijk dit kom ik zo vaak tegen in mijn coaching.

Vrouwen die verwachten dan een collega wel begrijpt dat zij iets niet leuk vindt.

Ook kwam ik het tegen tijdens mijn werk als leidinggevende, dat ik toch heel graag coachend wilde doen. Soms kreeg ik dan in gesprekken te horen dat ik dat toch wel kon aanvoelen, dat zij verwachten van mij dat ik………

En helaas, ik ben best empatisch maar kan nog geen gedachte lezen.

Daarom vandaag dit blog.

Hoe zijn jouw verwachtingen?

Spreek jij ze uit? Of vind je dat een ander deze maar moeten weten van jou?

En dan nog als je ze hebt uitgesproken moet je maar hopen dat je collega er ook aan wilt voldoen.

Wanneer je hoge verwachtingen van anderen hebt dan ben jij degene die wordt gekwetst of teleurgesteld als deze verwachtingen niet worden waargemaakt.

Natuurlijk zijn er bepaalde dingen die we mogen verwachten zoals respect of betrouwbaarheid, maar wanneer je rekent op extra dingen dan valt het al snel tegen als er niet aan je verwachtingen wordt voldaan.

Leer om het leven meer te accepteren zoals het is.

  • Iedereen heeft verschillende normen en waarden.
    Daarom doet iedereen dingen op zijn eigen manier en die manier is waarschijnlijk niet altijd jouw manier.Maar wanneer je verwacht dat mensen dingen hetzelfde aanpakken als jij dan ben jij altijd de persoon die gefrustreerd is.Focus je daarom op jezelf en, zolang ze niemand kwaad doen of kwetsen, laat anderen hun ding op hun manier doen.
  • Natuurlijk zullen vrienden en familie er altijd voor je zijn, maar reken er niet op dat mensen je steeds weer zullen helpen.De meeste mensen hebben hun eigen moeilijkheden en worstelingen en kunnen er niet voor je zijn. Dit betekent niet dat ze niet om je geven.
  • Idealiter zou iedereen elkaar met respect en vriendelijkheid moeten behandelen.Helaas is de wereld nou eenmaal niet perfecte.Sommige mensen/collega’s behandelen je slecht, vaak omdat ze een slechte relatie met zichzelf hebben.

Blijf op een veilige afstand en laat je niet kwetsen wanneer mensen jou niet behandelen zoals jij hen behandelt.

Heisa accepteren

Ja echt, want het is er nu eenmaal altijd.

Een dag verloopt vaak nooit zoals jij zal willen, er is altijd wel wat.

Ik hou ervan binnen bepaalde marges dan hè 😊 Anders wordt het toch ook maar saai.

Accepteer het!

PRAAT EROVER EN GA DOOR!

Ik ben benieuwd hoe jij daarin staat …..

Ik wens jou en je collega’s veel werkplezier toe!

Lieve groet,