werkstress

 

In deze drukke coronatijd heb jij misschien geen behoefte aan allerlei tips over werkstress. Juist nu zijn deze wel belangrijk omdat ik heel goed begrijp hoe je nu je werkstress opbouwt. Maar natuurlijk heb jij hier helemaal geen behoefte aan en dat begrijp ik ook nog.

Daarom vandaag focus op vrije tijd.

Ik heb nm. deze week ook zelf een challenge gevolgd waarbij dit onderwerp aan bod kwam. Waardoor ik dacht, ik draai het eens om. Niet over werk en over werkstress maar over jouw vrije tijd.

Kun jij jouw werk loslaten en je vrije tijd gebruiken om op te laden?

Hoe ga jij om met jouw vrije tijd?

Hoe belangrijk is voor jou vrije tijd?

Stel jij deze regelmatig bij? Want de persoon die je eerder was, ben je nu niet meer. Dingen veranderen om je heen. Kinderen worden groter, je mantelzorguren breiden zich meer uit. Op dit moment kun je niet sporten, dus wat doe ja dan met deze tijd?

Daarom heeft deze vraag nu misschien een ander antwoordt dan voorheen.

Heb jij helder hoeveel vrije uren je hebt?

En hoe jij deze nu invult? Zo niet schrijf het eens voor jezelf op. Hoeveel uur werk je op dit moment, hoeveel uur heb je nodig voor je gezin, het huishouden en alle andere verplichtingen? Hoeveel uur heb je dan nog over voor jezelf?

Kijk eens vanaf 4 weken terug naar nu in je agenda:

Wat had je je eerder voorgenomen en niet gedaan? Waarom niet? Het is niet fout hoor, alleen om je inzicht te geven in jouw vrije uren.

Zijn deze uren genoeg om je werk los te laten en weer op te laden?

Hoe laad jij het liefst op?

Hoe bewaak jij je grenzen?

Kun je jouw dagindeling veranderen om meer vrije tijd te hebben om op te laden?

Veel vragen vandaag, ik weet het en alleen om jou meer inzicht te geven in jouw vrije tijd. Zodat je niet opbrand in deze crisis maar voldoende kan opladen in je vrije tijd!

Heel veel succes met het beantwoorden van deze vragen.

Heb je hulp nodig dan kunnen we altijd samen een inzichtsessie plannen.
Online zodat je geen tijd kwijt raakt aan reizen en bang hoeft te zijn voor besmetting.
Klik op deze link om een gratis inzichtsessie te plannen met mij: https://www.werkgeluk50plus.nl/aanmelding-gratis-online-inzicht-sessie/

Fijne dag vandaag.

Hartelijke groet,
Sija Dupré
Werkcoach

Verdere uitleg hoor je in mijn video, hier ga ik dieper op het thema in:


PS: Ken jij nog anderen voor wie dit blog interessant is? Deel hem dan gerust met die persoon of verwijs naar mijn blog op de website met de link hierboven!