Vlucht niet, maar pak je werkstress zelf aan!

“Vechten.vluchten of bevriezen” wat doe jij bij werkstress?

Weet jij dat 25% van de zorgmedewerkers naar een andere baan uitzien?

Wat ik regelmatig meemaak bij mijn coachees is dat zij graag een andere baan willen. Daar komen ze vaak al mee binnen. Want misschien is daar de werkstress wel een stuk minder.

Meestal zeg ik dan:
a) wat ga ja daar dan doen als dezelfde situatie zich voordoet? Je kan tenslotte niet steeds een andere baan zoeken.

b) vaak is er in een andere baan, zeker in de zorg, ook vaak hoge werkdruk

c) prima dat je iets anders wil zoeken, daar kan ik je zeker mee helpen maar……………………

We gaan natuurlijk niet vluchten. Prima als je iets anders wilt gaan zoeken, voor nu gaan we kijken hoe jij zelf anders met de werkdruk om kan leren gaan. Daar komt bij dat je al vaak tegen opbranden aanzit voor je bij mij komt en als je dan in een nieuwe baan wil stappen, je daar helemaal de energie niet voor hebt.

Deze keer mijn eerdere tips nogmaals gedeeld.

Een nieuwe baan kost, zeker in het begin, veel energie! Heb jij die met alle stress die nu in je lijf zit? Meestal niet namelijk.

Herkenbaar
Heel herkenbaar hoor voor mij. In 2009 had ik ook veel last van werkstress en besloot toen, intern, in het ziekenhuis een andere zelfde functie te aanvaarden. Dezelfde organisatie, een zelfde functie en ik zelf vol met werkstress.

Nu weet ik dat dit niet helpt.

Had ik toen maar iemand naast mij gehad die mij had kunnen begeleiden. Nu heb ik 5 jaar lopen stressen. Juist in een nieuwe baan wilde ik mezelf bewijzen en ook daar gebeurde er van alles. Binnen het team en bij de dokters.

Toen in 2014 echt mijn emmer ging overlopen was ik een roepende in de woestijn (zo voelde dat althans) en helaas viel ik dat jaar uit met een burn-out. Hier heb ik veel van geleerd zowel als zorgmedewerker maar zeker als coach. Nu help ik zelf vrouwen uit de zorg bij werkstress, preventief om niet uit te vallen met een burn-out net als ik.

Gratis 5-daagse online training “Stressbestendig werken”

Weet jij dat mijn online 5 daagse training tot 1 september nog gratis te volgen is? Wil jij heel graag stressbestendig leren werken? Pak dan deze kans! Ik ga jou leren hoe ik dat gedaan heb.

Klik op de link om je aan te melden en je ontvangt deze GRATIS training in je mailbox!
https://www.werkgeluk50plus.nl/gratis-5-daagse/

Samen gaan we ervoor zorgen dat jij weer zonder stress kan werken, ook al is de werkdruk nog steeds hoog. Zodat je weer kan gaan genieten van je werk. Je weer goed gaat slapen en tijd en energie overhoudt om weer een privé leven te hebben.

PS: Deze keer mijn eerdere tips nogmaals gedeeld. Soms vergeet je weleens wat je gelezen of gehoord hebt en dan is het fijn als ik je gedachte weer opschud en jou laat weten dat je het echt zelf kunt veranderen! Daarom ook een oudere videostream ? Deze kun je bekijken met deze link naar mijn website of op de foto klikken. 

Ontspannen groet,
Sija Dupré
werkstresscoach

PPS: Hoe reageer jij fight or flight? Wil jij dat hieronder met mij delen?