Vandaag een korte en krachtige tip voor mij. Maar zeker geen gemakkelijke. Dat weet ik.

Het gaat om keuzes maken en besluiten nemen.

Kiezen voor jezelf, kiezen voor jouw toekomst. Besluiten die jou gaan brengen waar je zo graag wilt zijn.

De zorgprofessional die dit durft te doen, is degene die weer werkplezier krijgt. 

Maar ja, hoe dan?

Ga ik je een fijne tip voor geven, die ik zelf ook altijd toepas bij besluiten die mij de nodige buikpijn bezorgen.

Want wat ik namelijk vaak tegenkom, bij vooral zorgprofessionals, is dat zij vanuit hun huidige situatie naar zo’n besluit kijken.

Laat ik een voorbeeld geven. Je hebt enorm last van werkstress en wil hier graag vanaf. Maar ja hoe dan? Je gaat het eerst eens aan je collega’s vragen en zij geven allerlei tips die hen hebben geholpen.

Je hoort mij niet zeggen dat dit geen goede adviezen zijn natuurlijk. Probeer ze eens uit en kijk of ze bij jouw situatie passen.

Veelal is dat dan ook één van mijn adviezen aan de zorgprofessional met werkstress, waarom heeft jouw collega geen werkstress, hoe gaat zij hiermee om? Kijk naar haar en vraag hoe zij dit doet.

Maar ja, iedere situatie is weer anders hè en de jouwe hoeft niet hetzelfde te zijn als die van je collega.

Werkstress heeft namelijk te maken met 3 pijlers 1) Werkdruk, 2) Gedrag&Karakter en 3) Persoonlijke Omstandigheden. De eerste pijler zal hetzelfde zijn bij jou en je collega, de tweede en derde zijn waarschijnlijk anders bij je collega dan bij jou.

Lukt dit niet dan verwijzen collega’s toch vaak om eens te gaan praten met je leidinggevende. Die probeert jou natuurlijk te helpen met haar/zijn beste vermogen en tips en terugkerende gesprekken , maar ja het is geen coach en ze heeft het zelf al zo druk dus gaat over naar de waan van de dag en jij zit nog steeds met jouw werkstress.

Ik weet het als geen ander hè, ook ik heb dit zo ervaren. Alleen het verschil met jou en mij is, is dat je mij al volgt en mijn tips of adviezen al uitprobeert.

Helemaal goed natuurlijk, alleen lukt het je maar niet om door te pakken. Want actie geeft reactie en daar schrik je weer van terug zodat je weer in dezelfde routine en valkuilen stapt.

 

Je kan mijn hulp dus goed kunnen gebruiken.

Geen keuze maken voor hulp van buitenaf, of juist vanuit het hier en nu besluiten nemen, zorgt ervoor dat je alleen maar obstakels ziet om het níet te doen. Waardoor jij jezelf gegijzeld houdt in de huidige situatie.

Oftewel zoals Einstein ooit zei:

Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt

Mijn krachtige tip: Denk jezelf daarom altijd één stap verder. Eén of twee treden hoger op de ladder dan waar je nu staat met jouw werkstress.

-Waar wil je zijn?

-En als je daar bent, welke besluiten zou je daar dan nemen?

Dát is wat je gaat helpen.

Dát is hoe je impact creëert en gaat oplossen.

Kijk ook mijn FB live met uitleg over deze krachtige tip:

Ontspannen groet,
Sija Dupré
werkstresscoach

***

Hieronder nog een aantal mogelijkheden die jou verder helpen te ontstressen. Kijk maar of er iets tussen zit.

Op maandag 15 juni geef ik de Online Masterclass ‘Zo durf jij JA te zeggen tegen jezelf’, gratis. Met direct toepasbare tips en voorbeelden hebt om respectvol NEE te zeggen tegen de ander, tips om Ja te zeggen tegen jezelf en jouw vrije tijd en tips  om je schuldgevoel los te laten. Meld je even hier aan >>>> https://www.werkgeluk50plus.nl/aanmelding-gratis-masterclass-ja-zeggen-tegen-jezelf/

Wil je graag een keer gratis door mij gecoacht worden op jouw grootste uitdaging van dit moment? Deze maand heb ik nog ruimte voor 4 Online Ontstress-sessies.  Waarin ik je help aan 3 gouden persoonlijke tips hoe jij jouw werkstress aan kunt pakken. Opgeven kan hier: https://www.werkgeluk50plus.nl/aanmelding-gratis-online-ontstress-sessie/