Wil jij meer uitdaging binnen dezelfde organisatie?

Dit heb ik zelf 30 jaar gedaan. In hetzelfde ziekenhuis gewerkt. Nou niet helemaal hetzelfde 😊 In de loop der jaren heb ik heel wat fusies en reorganisaties meegemaakt hoor.

Toen ik 25 jaar in dienst was werd mijn doopceel gelicht en bleek ik 10 verschillende functies te hebben gedaan. Niet allemaal grote stappen. Soms ook kleinere en zelfs ben ik wel eens terug in salaris gegaan. Iedereen verklaarde me voor gek maar ik zag de nieuwe taken als uitdaging die ik op dat moment nodig had.

En later kwamen er nieuwe kansen op mijn pad. Zo gaat dat vaak.

Je hebt veel ervaring binnen de organisatie opgedaan en staat stevig in je schoenen.

Wat zoek je?

Het is wel belangrijk om voor jezelf vast te stellen welke aspecten je nu niet bevallen en wat je zoekt in een nieuwe functie.

  • Wat kun je allemaal,
  • Wat wil je nog leren,
  • Wat vind je leuk om te doen,
  • Wat vind je minder interessant?

Word je bewust van je kennen en kunnen.

Dit kun je doen!

Praat met je leidinggevende over de mogelijkheid om door te groeien en wat je daarvoor nodig hebt.

Vraag een gesprek aan met je P&O adviseur en bespreek jouw kansen binnen de organisatie. Een goede werkgever zal jouw ervaring zeker waarderen en goed personeel is moeilijk te vinden dus willen ze jou graag behouden voor de organisatie.

Hou de interne vacaturesite in de gaten en bekijk wat er voor kennis en kunde wordt gevraagd voor de vacatures. Maar….. laat je hierdoor ook weer niet afschrikken.

Ik heb zelf meegemaakt dat ik dacht dat het heel moeilijk was of ik het nog niet kon. Toen ik die taak moest gaan doen wist ik het allemaal al. Vaak ben je het niet bewust wat je precies allemaal gedaan hebt en geef je er zelf ook geen naam aan zoals in de vacatureteksten.

Heb je al eens overwogen om voor jezelf te beginnen?

Dit kan gerust naast je baan. Dit heb ik zelf namelijk ook jarenlang gedaan. Je kunt zo werkervaring opdoen en een netwerk opbouwen. Soms hoef je niet eens een baanbrekend idee te hebben en is het genoeg om een bestaand idee te verbeteren.

Bovendien zijn er een heleboel ‘diensten’ waar veel vraag naar is!

GA ERVOOR, JIJ KAN HET OOK.

PS: Ik heb over dit onderwerp ook een video opgenomen:

PPS: Wil je een met mij sparren over jouw faalangst Dat kan in een gratis inzichtsessie: https://www.werkgeluk50plus.nl/aanmelding-gratis-online-inzicht-sessie/