Hoe gaat het nu met je?

Zo dat was een duidelijke boodschap: tot 1 juni nog een noodtoestand. Dat is nog 10 weken. Alles is weer veranderd.

Nog meer dan eerst is het belangrijk om stil te staan bij hoe het nu met jou is!

  • Kun je de situatie accepteren: Het is het zoals het is.
  • Of voel je angst: waarom gebeurt dit?
  • Of misschien zelfs stress, hoe moet ik dit overleven, in deze hectiek in de zorg?

Waar zit je?

Niets is goed of fout natuurlijk. Jij bent jij en jij bent oké.

In mijn FBlive zei iemand dat zij het kan accepteren en vooral rustig kon blijven.

Maar kan jij dit ook?

Of krijg je al stress als je denkt aan nog 10 weken keihard aan de bak. Dat mag je ook gewoon denken en vinden hoor.

Want of je nu in het ziekenhuis werkt waarin je plotseling allerlei andere patiënten krijgt dan je normaal gesproken op jouw afdeling liggen. Met volledige isolatie die een heel andere aanpak nodig hebben dan jij normaal gewend was in je dagelijks werk.

Of dat je in een verpleeghuis werkt dat nu volledig is afgesloten voor de buitenwereld. Waar geen bezoek meer mag komen, die alleen al doordat ze er waren de zorg wat verlichtte. Je ziet dat de bewoners hier van slag van raken en nu een hele andere zorg vragen dan voorheen.

Of je werkt in de thuiszorg en komt wel bij alle patiënten naar binnen, wat de eigen kinderen nog niet eens mogen. Niet wetende of daar het virus al heerst.

Natuurlijk mag jij angst hebben. Angst om het coronavirus niet zelf te krijgen, maar ook de angst wat je meeneemt naar huis, naar je eigen gezin.

Hoe nu verder?

Dit waren al moeilijke dagen afgelopen week en nu nog 10 weken erbij, hoe ga je daarmee om? Je bent gewend om voor je kinderen klaar te staan als deze niet naar school of opvang kunnen. Je bent gewend om voor je (schoon) ouders te zorgen en alles te regelen voor hen.

Je hebt het idee dat je hen nu in de steek laat, hoe mooi en waardevol je werk ook is.

Voel je het lontje langzaam korter worden? Ik zie het op Facebook ook.

RESPECT

Laten we in ieder geval respect houden voor en met elkaar!

We maken dit samen mee.

Iedereen heeft super veel respect voor jou, de zorgprofessional. Iedereen ziet dat jij met man en macht aan het werk bent. Iedereen is trots op jou!

En jij?

Ben jij ook trots op jezelf?

Of durf je toe te geven aan jouw vermoeidheid en je angsten?
Praat je hierover met je collega’s of met je leidinggevende?

Of heb je behoefte aan een buitenstaander die begrijpt in welke situatie je zit en jouw kan helpen om staande te blijven deze aankomende 10 weken?

Waar kan ik helpen?

Ik heb heel veel kennis en ervaring met werkstress in de zorg. Gelukkig niet met een pandemie.

Maar heb jij behoefte aan een sparringpartner buiten je eigen werkkrijg?

Dan kan ik jou helpen.

In een online coaching sessie, luister ik naar je en geef je tips, die jij direct kunt toepassen in jouw werk en privéleven om het hoofd boven water te houden en niet af te branden. Zodat je om hulp kunt vragen bij de juiste mensen en toch ook bij je gezin, de partner en moeder kunt zijn die jij wilt.

Meld je gerust aan voor een gratis ont-stress-sessie, online waarin wij elkaar wel kunnen zien en horen en ik jou kan helpen. Klik op deze link om je aan te melden: https://www.werkgeluk50plus.nl/aanmelding-gratis-online-ontstress-sessie

Gratis online Workshop ‘Stressbestendig Werken’

Omdat ik ook geen offline workshops kan geven in deze tijd, geef ik de ‘Stressbestendig Werken’ workshop voorlopig online. En omdat jij zo hard werkt en ik jou graag  wil helpen geef ik deze workshop in ieder geval tot 1 juni GRATIS. Kijk eens op mijn website of jij hier tijd voor kunt vinden, bij de aanmelding staan de data en tijden:  https://www.werkgeluk50plus.nl/aanmelding-stressbestendig-werken-workshop/

Kort intensief Stressbestendig Werken online programma

Wil je liever op je eigen dag en tijd leren hoe je Stressbestendig kunt Werken, dan heb ik een online training voor je gemaakt. Gedurende 5 dagen krijg je een mail van mij in je mailbox met een video en een werkblad,. Dit programma kun jij doen wanneer het jou uitkomt. Het blijft een jaar openstaan voor jou en de werkbladen staan op pdf zodat jij ze zelf kunt uitprinten.  Klik op deze link voor meer info hierover: https://www.werkgeluk50plus.nl/online-5-daagse/

Ik help je graag. Voel de energie en geef je stress geen ruimte.